מאת אבישג אשר          פורסם 24.2.2018

חיזוק משמעותי לסטרטאפ בתחום תעשיית המזון Flying SpArk: ד"ר אריאל כץ, לשעבר מנכ"ל Enzymotec, מונה ליו"ר דירקטוריון החברה. Flying SpArk מתמחה בייצור חלבונים, שמנים ורכיבים נוספים מזחל של זבוב הפירות. החברה פןעלת במסגרת החממה הטכנולוגית The Kitchen של קבוצת שטראוס והרשות לחדשנות.

ד"ר כץ חשב למנכ"ל מוערך בתחומו עם ניסיון מוכח בבניית חברות. הוא הוביל במשך 17 שנים את חברת אנזימוטק, משלב הסטרטאפ ועד ההנפקה בנאסד"ק. בחממת The Kitchen אומרים שניסיונו הרב מהווה תוספת משמעותית להתפתחותו של הסטרטאפ.

החברה פיתחה טכנולוגיה ושיטות ייחודיות לגידול ועיבוד של זחלי זבוב הפירות והפרדתם לאבקת חלבון עשירה, המהווה חלופה איכותית ובת קיימא במחיר אטרקטיבי למקורות החלבון מן החי הקיימים כיום. החלבון, השמן ושאר הרכיבים אותם מפיקה החברה הינם באיכות גבוהה ובעלי ערך תזונתי ובריאותי גבוה.
 
חממת The Kitchen שנוסדה ב- 2015 והיא משקיעה במיזמים טכנולוגיים צעירים, בשלב ה-early stage, פורצי דרך בתחומם, ורלוונטיים לתעשיית המזון לאורך כל שרשרת הערך.

ד"ר אריאל כץ מונה ליו"ר דירקטוריון סטרטאפ תעשיית המזון Flying SpArk

ד"ר אריאל כץ, יו"ר Flying SpArk