שנה אחרי שהמשקה החדשני שלה – מי יין, הוצג לראשונה בתערוכת המזון בניו יורק, חברת Winter Water מבית יקבי רמת הגולן, כבר מציעה אותו למכירה בחנות הכלבו היוקרתית בניו יורק מרשת ניימן מרקוס.
את ההמצאה העולמית החדשנית והמבריקה, המהווה קטגוריה חדשה לגמרי בשוק המשקאות, פיתחה החברה הישראלית בסיוע המכינה למו"פ ותוכנית מופ"ת של הרשות לחדשנות.

מי יין, משקה חדשני מיקב רמת הגולן שפותח בסיוע הרשות לחדשנות - משווק מהשבוע בניו יורק

מאת יחיאל ינאי    פורסם: 25.6.2019
מדובר במים עשירים בטעם ובארומה של יין אך ללא אלכוהול- פיתוח טכנולוגי ישראלי בסיוע המכינה למו"פ ותוכנית מופ"ת של הרשות לחדשנות 
מדובר במים מינרלים שעברו חליטה של יין משאריות של ענבים ששימשו לייצור יין. המים עשירים בטעם, בארומה וביתרונות הבריאותיים של יין (מכילים את אותם נוגדי חמצון) - אך נטולי אלכוהול.
המשקה מיוצר תוך כדי ניצול הקליפות וגרעיני הענבים שנותרו מתהליך הפקת היין. השימוש בשאריות ממצה את טעמי היין, ביתר עדינות, וגם ממחזר את חומרי הגלם העודפים שעד כה הושלכו לאשפה – יתרון כלכלי לחברה ואמצעי להגנה על הסביבה.

מי היין מיוצרים בשני טעמים - אדום (עשוי מזני קברנה סוביניון, מרלו, סירה ופטיט ורדו) ולבן (שרדונה), ולשניהם ישנה גם אופציה מוגזת. המשקה משווק תחת המותג O.Vine.
לדברי מנכ"ל חברת Winter Water , ענת לוי, לעבר מנכ"ל יקבי רמת הגולן, O.Vine נטול האלכוהול מתאים באופן מושלם לאנשים שאסור להם לשתות יין ולמי שלא נוהגים לשתות מים. לדבריה, מדובר ביותר ממים שמזכירים יין. "זהו משקה פירותי קל, טעים ומרענן".