סטרטסיס: "הדפסה בתלת מימד מפחיתה את ההשפעות השליליות של תהליכי ייצור מסורתיים על הסביבה"; צמיחה שנתית בתחום התעופה - 18%

דו"ח הקיימות הראשון של סטרטסיס. צילום: סטרטסיס

חברת סטרטסיס, המובילה בפתרונות הדפסה תלת מימדית מבוססי פולימרים, הודיעה על השקת דו"ח הקיימות הראשון של החברה, הסוקר את פעילויות החברה בתחום השמירה על הסביבה. 

בשנת 2021, הקימה סטרטסיס רשמית את יוזמת הקיימות שלה, תוך מחויבות של דירקטוריון החברה והנהלתה, ל- Mindful Manufacturing™ באמצעות פתרונות הדפסה בתלת מימד. על פי תפיסת החברה,Mindful Manufacturing הוא עיצוב מחדש של תהליכים, חלקים ושרשרות אספקה, תוך שימוש בהדפסת תלת מימד לאורך מחזור חיי המוצר באופן מודע. העיקרון המנחה: להביא לייצור מתחשב על מנת למזער את תופעות הלוואי של הייצור על הסביבה ועל אנשים, לאורך זמן וכחלק מאסטרטגיית הצמיחה העסקית. סדרי העדיפויות של החברה בנושא הקיימות כוללים ייצור וצריכה אחראיים, שקיפות, יוזמות והטבות שמטיבות עם ההון האנושי, תוכניות השפעה חברתית, פרויקטים של אנרגיה מתחדשת, חינוך איכותי, חדשנות בתעשייה ופעולות לטובת הסביבה. 

מנכ"ל סטרטסיס, ד"ר יואב זייף. צילום: סטרטסיס

"אני מאמין, שהייצור העולמי נמצא בצומת דרכים", אמר מנכ"ל סטרטסיס ד"ר יואב זייף, "בשל הלחץ הגובר להתמודד עם אתגרי שרשרת האספקה תוך דרישה לייעל את צריכת אנרגיה, הדפסה בתלת מימד נשקלת יותר ויותר כאמצעי ייצור חלופי שמאפשר עמידה ביעדים כאלה. אני מאמין שבמהלך 2022 ואל תוך המשך העשור, הרחבה השימוש בהדפסה בתלת מימד בייצור תוביל לחדשנות נוספת בשוק, תשפר את שרשרת האספקה ותפחית את ההשפעות השליליות שקשורות ביצור על הסביבה״. 

לדברי ד״ר זייף, עם האימוץ הגובר ועולה של פלטפורמות תוכנה מתקדמות ושיתוף פעולה עם לקוחות מובילים בתעשייה ברחבי העולם, קו המוצרים והפתרונות של סטרטסיס ימשיך לספק לשוק טכנולוגיה חדשנית שתתמוך במפעלי העתיד. "החזון של סטרטסיס הוא להעצים אנשים לייצור ללא מגבלות, לטובת עולם חסכוני, מותאם אישית ובר קיימא".   

על פי הדו״ח, יש הכרה גוברת בפוטנציאל של הדפסה בתלת מימד כטכנולוגיה להשגת יעדים סביבתיים על ידי הפחתת צריכת אנרגיה ובזבוז. כך לדוגמה, בהשוואה לשיטות ייצור מסורתיות ב- CNC, שבמהלכן נחתכים חומרים ומושלכים עודפים, הדפסה בתלת מימד יכולה להפחית את עלויות החומר ולהפחית את הפסולת בכמעט 90%, תוך הפחתת צריכת האנרגיה ב-25 עד 50%[1]

בנוסף, תעשיות כמו תעופה וחלל מראות עניין הולך וגובר בחלקי פולימרים קלים, שנועדו לשפר את צריכת הדלק מבלי לפגוע בעמידות ובאמינות. חברת תעופה עולמית אחת מצאה שהפחתה של קילוגרם אחד ממשקל המטוס יכולה לחסוך עד 14,000 גלונים (53,000 ליטר) דלק בשנה, ולגרום לחיסכון משמעותי לאורך מחזור החיים שלו. סטרטסיס מעריכה ששוק הדפסת התלת-מימד הפולימרי בתעופה בלבד יגדל ל-1.6 מיליארד דולר עד סוף 2025, קצב צמיחה שנתי של 18%. 

תעשיית ההדפסה בתלת מימד יכולה לקדם תוכניות לחינוך ויזמות. לדוגמה, סטרטסיס יצרה עם עיריית ירושלים תכנית "למידה בעשייה" שמגיעה לבתי ספר ממלכתיים-חילוניים, ממלכתיים-דתיים, עצמאיים-דתיים וערביים. בארה"ב, החברה נותנת חסות לתחרות הרובוטיקה FIRST לתלמידי תיכון וסיפקה גישה לעשרות מדפסות תלת מימד.